یکی از اصلی ترین قطعات برای نصب و راه اندازی یک کامپیوتر حافظه رم می باشد که نقش بسیار مهمی در سرعت کامپیوتر دارد.
راهنمای خرید حافظه رم کامپیوتر
یکی از اصلی ترین قطعات برای نصب و راه اندازی یک کامپیوتر حافظه رم می باشد که نقش بسیار مهمی در سرعت کامپیوتر دارد. در این مقاله در ابتدا تعریفی از حافظه رم ارائه می کنم و سپس تک تک مواردی که در خرید حافظه رم تاثیر گذار است می پردازم.
رم چیست؟
رم یا حافظه اصلی واسطی است بین پردازنده و مابقی قطعات کامپیوتر. اطلاعات در ابتدا داخل رم قرار میگیرد و سپس برای پردازش در اختیار پردازنده قرار می گیرد. دلیل آن هم این است که سرعت پردازنده بسیار بالاست و از طرف دیگر سرعت مابقی قطعات مثل هارد بسیار پایین تر از آن است. بنابراین RAM به عنوان واسطی بین پردازنده و مابقی قطعات قرار می گیرد تا تعادلی بین آن ها بر قرار کند.
نکته: به حافظه رم حافظه موقت نیز می گویند چون دائم در حال پر شدن و خالی شدن است و با خاموش شدن کامپیوتر، اطلاعات رم به کلی از آن پاک می شود.
مهمترین موارد در خرید حافظه رم
1-سایز و فرم ساختاری
بر حسب اینکه حافظه رم را برای کامپیوتر تهیه می کنیم و یا برای نوت بوک دو دسته بندی از نظر سایز وجود دارد. برای کامپیوترهای رومیزی یا همان Desktop ها از رم های DIMM و برای نوت بوک ها از رم های SO-DIMM استفاده میکنیم. SO-DIMM نسبت به DIMM اندازه کوچکتری دارد.

نکته: به سایز و فرم ساختاری در اصطلاح نوع ماژول هم می گویند. مثلاً می گویند که نوع ماژول DIMM است.
2-نسل/نوع حافظه
در طول سال های مختلف شاهد پیشرفت هایی در تولید حافظه رم بوده ایم. آخرین نسلی که در حال حاضر از آن استفاده می شود DDR4 است.در ابتدا از DDR شروع شد و بعد DDR2 و DDR3 و هم اکنون هم از DDR4 استفاده می کنیم. در هر نسل نسبت به نسل قبلی سرعت بالاتر رفته و مصرف انرژی و برق نیز کمتر شده است.

نکته: برای اینکه تفاوت نسل های مختلف از لحاظ ظاهری مشخص باشد، سازنده ها یک شیار در پایین آن قرار داده اند.
3-ظرفیت رم
اصلی ترین موردی که هنگام خرید رم در نظر گرفته می شود ظرفیت آن است.در حقیقت میزان فضایی که حافظه رم در اختیار ما قرار می دهد تا اطلاعات به صورت موقت روی آن ذخیره شود را ظرفیت رم می گوییم. هر چه این مقدار بیشتر باشد سرعت پردازش بالاتر می رود. ظرفیت رم بر اساس گیگابایت سنجیده می شود.

4-سرعت/فرکانس رم
اینکه اطلاعات با چه سرعتی بر روی حافظه رم ریخته می شود و با چه سرعتی از آن خوانده می شود را فرکانس رم می گویند. این مقدار بر اساس مگاهرتز سنجیده می شود و هر چه بالاتر باشد سرعت پردازش بالاتر می رود.

نکته: به این مقدار اصطلاحاً باس رم نیز می گویند.
5-پیکربندی
اینکه چه تعداد حافظه رم بر روی مادربرد قرار میگیرد را پیکربندی یا چند کاناله بودن نیز می گویند. مثلاً اگر ما دو حافظه رم یکسان هم از لحاظ ظرفیت و هم از لحاظ فرکانس یا باس را در کنار هم قرار دهیم اصظلاحاً از قابلیت دو کاناله بودن استفاده کرده ایم. همچنین اگر از چهار حافظه رم استفاده کنیم از قابلیت چهار کاناله بهره برده ایم.

نکته: برای استفاده از قابلیت چند کاناله بودن باید به رنگ بندی اسلات های رم بر روی مادربرد دقت نمایید و هر سری از رم ها باید بر روی رنگ خود قرار بگیرد.
6-سیستم خنک کننده
حافظه رم از چیپ های کوچکی تشکیل شده که دائم در حال کار هستند، بنابراین حرارت و گرما تولید می کنند. بعضی از شرکت های سازنده برای بالاتر بردن کارایی رم از هیت سینک استفاده می کنند تا حرارت و گرما را پایین بیاورد.

نکته:توجه داشته باشید نسلهای جدید رم گرمای کمتری تولید می کند بنابراین سیستم خنک کننده در انتخاب رم جزو اولیت های پایین تری قرار دارد و می توان از آن صرفنظر کرد.
7-برند تولید کننده
برای خرید حافظه رم باید برند معتبری انتخاب کنید که جواب خود را در بازار پس داده باشد. نظرات مختلفی بین کارشناسان حوزه کامپیوتر در خصوص انتخاب برند معتبر وجود دارد.

از معتبرترین برندها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
Kingstone / Geil / ADATA / Corsair / Apacer
8-گارانتی معتبر
برای خرید رم حتماً به شرکت گارانتی کننده آن دقت کنید. قطعات سخت افزاری کامپیوتر در شرایط مختلف ممکن است که دچار مشکل شوند بنابراین برای اینکه خیالتان از بابت مشکلات بعدی راحت باشد باید حافظه رم انتخابی شما را سرکت معتبری گارانتی کرده باشد.

از معتبرترین شرکت های گارانتی کننده رم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آواژنگ / آونگ / ویستا / لایف سرویس / سریر
جمع بندی
به طور کلی برای خرید بهترین رم برای کامپیوتر خودتان باید به مشخصات مادربردتان رجوع کنید و با توجه به آن موارد زیر را مشخص نموده و مناسب ترین رم را انتخاب نمایید.

- 1- باید ببینیم که مادربرد ما از چه نوع حافظه ای پشتیبانی می کند. مثلاً DDR4
- 2-باید ببینیم که مادربرد ما چه سرعت و باسی را پشتیبانی می کند. مثلاً 2400 Mhz
- 3- میزان ظرفیت حافظه رم که این مورد با توجه به نوع استفاده از کامپیوتر که خانگی/اداری یا طراحی/مهندسی یا حرفه ای است انتخاب می شود. مثلاً 16 گیگابایت
- 4-انتخاب نوع پیکربندی است که آن هم مثل مورد قبلی با توجه به نوع استفاده از کامپیوتر انتخاب می شود. مثلا دوکاناله.
- 5-انتخاب بین برندهای معتبر و گارانتی مناسب و معتبر.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
جامع و مفید❤️
یاسین جان ممنونم از شما.
خوشحالم که براتون مفید بوده.